Urządzenia i Akcesoria
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
5 g liści mięty, świeżych
-
300 g jagnięciny gulaszowej, bez kości bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
-
80 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
2 łyżeczki oregano, suszone
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
40.4 g
Kalorie
1391 kJ /
331 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PULPETY I KOTLETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Klopsiki w sosie z batatów i mleka kokosowego
1 godz. 5 min
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
9 godz.
Kotlety z jagnięciny z chimichurri i sałatką
2 godz.
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 godz. 10 min
Kofty z wołowiny i fety
2 godz. 30 min
Pulpety wołowe z czerwoną kapustą
45 min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
50 min
Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem
40 min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Korma z owoców morza
40 min