
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku2
-
liści mięty, świeżych5 g
-
jagnięciny gulaszowej, bez kości bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)300 g
-
sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę80 g
-
oregano, suszone2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
331 kcal /
1391 kJ
Białko
40.4 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
0.8 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PULPETY I KOTLETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kofty z wołowiny i fety
2 godz. 30 min
Kofty wołowe z kaszą bulgur na dipie jogurtowym z boćwiną
45 min
Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem
25 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 godz.
Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą
40 min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 godz. 10 min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem
40 min
Kotlety imbirowe z kurczaka
30 min
Satay z sosem orzechowym
1 godz. 55 min
Klopsiki w sosie z batatów i mleka kokosowego
1 godz. 5 min