
Urządzenia i Akcesoria
Pikantna zupa krem z brukselki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
sera ricotta podzielonego na kawałki100 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki½
-
masła20 g
-
brukselki przekrojonej na pół450 - 500 g
-
wody600 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
migdałów, w płatkach4 łyżki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
miodu3 - 4 łyżeczki
-
chili, mielone do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
275.5 kcal /
1153.5 kJ
Białko
11.8 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
23.6 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Sód
701 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45 min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 min
Chrzanowa zupa krem z awokado i pulpetami
1 godz. 10 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Zupa brukselkowo-serowa
35 min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 godz. 40 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 min
Zupa krem z pora z serem
30 min
Zupa krem z porów
30 min