Pumpkin Chili

Pumpkin Chili

4.5 43 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • yellow onions cut into pieces
    4 oz
  • carrots cut into pieces
    2 oz
  • jalapeño pepper (opcjonalnie) stem removed
    1
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil
    ½ oz
  • mixed bell peppers stems removed, cut into pieces
    6 oz
  • dried ground cumin
    1 tsp
  • chili powder
    1 tsp
  • salt
    1 tsp
  • ground cinnamon
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • canned diced tomatoes with juices
    14 ½ oz
  • canned black beans drained and rinsed
    15 oz
  • canned kidney beans drained and rinsed
    15 oz
  • canned pumpkin purée
    6 oz
  • pumpkin flesh diced (½ in.)
    16 oz
  • vegetable stock
    8 oz
  • Pepper Jack cheese to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 244 kcal / 1021 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 15 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 1014 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...