
Urządzenia i Akcesoria
Wołowina po burgundzku; Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym
-
60 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
280 g cukru trzcinowego, nierafinowanego plus dodatkowa ilość do posypania miski
-
160 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
850 g wody
-
4 - 6 kawałków skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (ok. 3 x 1 cm)
-
15 g mleka
-
130 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 jajka
Wołowina po burgundzku
-
1 - 2 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych (tymianku, oregano, natki pietruszki)
-
3 ząbki czosnku
-
200 - 250 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g oliwy z oliwek
-
200 g pieczarek
-
300 g marchewki
-
700 g wołowiny bez kości, (karkówki, łopatki, udźca, policzków), pokrojonej w 2-3 cm kostkę
-
150 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w cienkie paski
-
300 g czerwonego wina burgundzkiego
-
200 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 łyżki skrobi kukurydzianej (opcjonalnie)
-
bagietka pokrojona na kromki, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1417 kcal /
5931 kJ
Białko
49 g
Tłuszcz
82 g
Węglowodany
104 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
44 g
Sód
1267 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.
Grecka zupa z wołowiną (TM6)
1 godz. 50 min
Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Wołowina po burgundzku z kopytkami dyniowymi (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 20 min
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Kapusta czerwona na ciepło
1 godz. 40 min
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Serniczki w słoiczkach
2 godz. 15 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Boeuf Stroganow
1 godz. 10 min
Korma z wołowiny
3 godz. 10 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Wieprzowina vindaloo
4 godz. 15 min