Urządzenia i Akcesoria
Omlet z cukinią, łososiem i pomidorkami; Ziołowy sos z sera pleśniowego
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
3 porcje
Składniki
Omlet z cukinią, łososiem i pomidorkami
-
80 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
200 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
6 jajek
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
1 opakowanie łososia wędzonego na zimno podzielonego na 3-4 cm kawałki
-
12 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
400 g wody
Ziołowy sos z sera pleśniowego
-
10 - 20 g mieszanych ziół, świeżych np. rozmarynu, majeranku, oregano, tymianku, bazylii, tylko liście
-
100 g sera z niebieską pleśnią typu lazur, pokrojonego na kawałki
-
50 g mleka
-
100 g jogurtu greckiego gęstego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
mieszane zioła, świeże np. rozmaryn, majeranek, oregano, tymianek, bazylia, tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1554 mg
Białko
38.3 g
Kalorie
2032 kJ /
485.3 kcal
Tłuszcz
32.7 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Węglowodany
10.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7 godz. 30 min
Lasagne z cukinii i szynki (bez glutenu)
1 godz. 30 min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Ryba z fasolką szparagową, salsą verde i szafranowym pilawem; Mus cytrynowo-bazyliowy
55 min
Parówki-serca z jajkiem sadzonym; Sos pomidorowo-paprykowy
25 min
Omlet grecki
35 min
Pasta jajeczna z awokado
35 min
Zielona shakshuka na Varomie
30 min
Frittata cukiniowa
40 min
Frittata z resztkami warzyw
35 min
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40 min
Omlet z brokułami i szynką
35 min