Omlet z cukinią, łososiem i pomidorkami; Ziołowy sos z sera pleśniowego

Omlet z cukinią, łososiem i pomidorkami; Ziołowy sos z sera pleśniowego

4.5 48 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
3 porcje

Składniki

Omlet z cukinią, łososiem i pomidorkami
  • 80 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 200 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 6 jajek
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 1 opakowanie łososia wędzonego na zimno podzielonego na 3-4 cm kawałki
  • 12 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 400 g wody
Ziołowy sos z sera pleśniowego
  • 10 - 20 g mieszanych ziół, świeżych np. rozmarynu, majeranku, oregano, tymianku, bazylii, tylko liście
  • 100 g sera z niebieską pleśnią typu lazur, pokrojonego na kawałki
  • 50 g mleka
  • 100 g jogurtu greckiego gęstego
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • mieszane zioła, świeże np. rozmaryn, majeranek, oregano, tymianek, bazylia, tylko liście, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1554 mg
Białko 38.3 g
Kalorie 2032 kJ / 485.3 kcal
Tłuszcz 32.7 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Węglowodany 10.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...