![Rumienienie 200 g pora Rumienienie 200 g pora](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ff343300-cd99-4c11-b82a-63fbca22b56a/Derivates/16597dc0-8759-432b-be10-0c0b6ea933ac.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g oleju
lub 20 g oliwy z oliwek - 170 - 200 g pora, tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 606 kJ / 144.9 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 18.5 mg
Alternatywne przepisy
Delikatne rumienienie 350 g cebuli szalotki
25 Min
Delikatne rumienienie 200 g cebuli
20 Min
Mocne rumienienie 250 g cebuli szalotki
25 Min
Delikatne rumienienie 250 g cebuli szalotki
20 Min
Rumienienie wołowiny (medium rare)
15min
Rumienienie 200-300 g cebuli
20 Min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15min
Delikatne rumienienie 300 g cebuli
20 Min
Mocne rumienienie 200 g cebuli
25 Min
Mocne rumienienie 350 g cebuli szalotki
25 Min
Delikatne rumienienie cebuli i czosnku
20 Min
Rumienienie cebuli i czosnku
20 Min