
Urządzenia i Akcesoria
Śródziemnomorskie kaszotto
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
40 g orzeszków piniowych
-
70 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
-
30 g oliwy z oliwek (patrz wariant)
-
250 g kaszy jęczmiennej perłowej grubej
-
80 g białego wina, wytrawnego
-
750 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM wegańskiego
-
¾ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu białego, mielonego
-
¾ łyżeczki tymianku, suszonego
-
400 g cukinii pokrojonej w 0,5 cm półplastry
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w 0,5 cm paski
-
50 g migdałów, w płatkach
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
344.7 kcal /
1439.2 kJ
Białko
10.7 g
Tłuszcz
15.5 g
Węglowodany
34.8 g
Błonnik
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Risotto z cukinii
45 min
Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 5 min
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Makaron z bakłażanem i pomidorami
55 min
Pęczotto z dynią i kurkami
1 godz. 10 min
Kaszotto z kaszy gryczanej z porem, jarmużem i kurczakiem
45 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Pęczotto z pomidorami
50 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min