Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g orzeszków piniowych
- 70 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
- 30 g oliwy z oliwek (patrz wariant)
- 250 g kaszy jęczmiennej perłowej, grubej
- 80 g białego wina, wytrawnego
- 750 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM, wegańskiego
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), wegańskiego, pokruszona - ¾ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
- ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
- 400 g cukinii, pokrojonej w 0,5 cm półplastry
- 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych, pokrojonych w 0,5 cm paski
- 50 g migdałów, w płatkach
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1439.2 kJ / 344.7 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Kaszotto z kaszy gryczanej z porem, jarmużem i kurczakiem
45 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Pęczotto z pomidorami
50 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Pęczotto z dynią i kurkami
1 godz. 10 min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 min
Spaghetti z sosem szparagowym
55 min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min