Śródziemnomorskie kaszotto

Śródziemnomorskie kaszotto

3.9 349 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • orzeszków piniowych
    40 g
  • cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
    70 g
  • oliwy z oliwek (patrz wariant)
    30 g
  • kaszy jęczmiennej perłowej grubej
    250 g
  • białego wina, wytrawnego
    80 g
  • wody
    750 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM wegańskiego
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), wegańskiego, pokruszona
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu białego, mielonego
    2 szczypty
  • tymianku, suszonego
    ¾ łyżeczki
  • cukinii pokrojonej w 0,5 cm półplastry
    400 g
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w 0,5 cm paski
    50 g
  • migdałów, w płatkach
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 344.7 kcal / 1439.2 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 34.8 g
Błonnik 5.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...