Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne racuszki z oscypkiem z galaretką z suszonej żurawiny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Galaretka z suszonej żurawiny
-
100 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
200 g żurawiny, suszonej (patrz wskazówka)
-
200 g soku żurawinowego
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
50 - 70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
Wytrawne racuszki z oscypkiem
-
400 - 450 g wędzonego sera żółtego, typu Rolada Ustrzycka, pokrojonego w 0,5-1 cm plastry400 - 450 g oscypka pokrojonego w 0,5-1 cm plastry
-
300 g mleka
-
olej rzepakowy ilość do smażenia oscypka
-
2 jajka
-
300 g mąki pszennej
-
¼ łyżeczki tymianku, suszonego
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
¾ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
25.8 g
Kalorie
3305.5 kJ /
789.5 kcal
Tłuszcz
39.2 g
Błonnik
3.4 g
Węglowodany
87 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czereśniowa galette
1 godz. 25 min
Bliny z paprykowym ragout
2 godz.
Espresso tonic
5 min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1 godz.
Chrupiący placek z rzodkiewkami i jajkiem (flammkuchen)
1 godz. 15 min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 godz. 50 min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
1 godz. 10 min
Szaszłyki z mięsa mielonego ze śliwką
1 godz.
Krokiety z kaszanki z sosem śliwkowym
1 godz. 20 min
Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą
40 min
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45 min