Wersje kompatybilne
Wytrawne racuszki z oscypkiem z galaretką z suszonej żurawiny
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Galaretka z suszonej żurawiny
- 100 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 200 g żurawiny, suszonej (patrz wskazówka)
- 200 g soku żurawinowego
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 50 - 70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
Wytrawne racuszki z oscypkiem
-
400 - 450
g oscypka, pokrojonego w 0,5-1 cm plastry
lub 400 - 450 g wędzonego sera żółtego, typu Rolada Ustrzycka, pokrojonego w 0,5-1 cm plastry - 300 g mleka
- olej rzepakowy, ilość do smażenia oscypka
- 2 jajka
- 300 g mąki pszennej
- ¼ łyżeczki tymianku, suszonego
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ¾ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3305.5 kJ / 789.5 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 87 g
- Tłuszcz
- 39.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Omlet grecki
35 min
Bliny z paprykowym ragout
2h
Muffiny warzywno-jajeczne z serem
2h
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50 min
Placek nadziewany mozzarellą
1h 5min
Frittata Caprese
30 min
Placek z cukinią
1h 25min
Focaccia z kiełbasą
2h
Frittata z grzybami
45 min
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1 Std. 10 Min
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2h 50min