
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne racuszki z oscypkiem z galaretką z suszonej żurawiny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Galaretka z suszonej żurawiny
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki100 g
-
żurawiny, suszonej (patrz wskazówka)200 g
-
soku żurawinowego200 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego50 - 70 g
Wytrawne racuszki z oscypkiem
-
oscypka pokrojonego w 0,5-1 cm plastry400 - 450 g
-
mleka300 g
-
olej rzepakowy ilość do smażenia oscypka
-
jajka2
-
mąki pszennej300 g
-
tymianku, suszonego¼ łyżeczki
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
-
soli¾ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
789.5 kcal /
3305.5 kJ
Białko
25.8 g
Tłuszcz
39.2 g
Węglowodany
87 g
Błonnik
3.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
10 Przepisów
Polska
Polska