Wytrawne racuszki z oscypkiem z galaretką z suszonej żurawiny

Wytrawne racuszki z oscypkiem z galaretką z suszonej żurawiny

4.5 64 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

Galaretka z suszonej żurawiny
  • jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • żurawiny, suszonej (patrz wskazówka)
    200 g
  • soku żurawinowego
    200 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    50 - 70 g
Wytrawne racuszki z oscypkiem
  • oscypka pokrojonego w 0,5-1 cm plastry
    400 - 450 g
    400 - 450 g wędzonego sera żółtego, typu Rolada Ustrzycka, pokrojonego w 0,5-1 cm plastry
  • mleka
    300 g
  • olej rzepakowy ilość do smażenia oscypka
  • jajka
    2
  • mąki pszennej
    300 g
  • tymianku, suszonego
    ¼ łyżeczki
  • proszku do pieczenia
    1 ½ łyżeczki
  • soli
    ¾ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 789.5 kcal / 3305.5 kJ
Białko 25.8 g
Tłuszcz 39.2 g
Węglowodany 87 g
Błonnik 3.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...