Urządzenia i Akcesoria
Trifle z rabarbarem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
Mus z rabarbaru
-
500 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
120 g cukru
-
1 łyżka syropu barmańskiego grenadina (opcjonalnie)
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
Krem waniliowy
-
60 g herbatników
-
60 g cukru
-
¼ laski wanilii
-
400 g mleka
-
3 żółtka
-
25 g skrobi kukurydzianej25 g skrobi ziemniaczanej
Bita śmietana
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
50 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6 g
Kalorie
1590 kJ /
379 kcal
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mus rabarbarowy
55 min
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 godz. 10 min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Eton Mess z rabarbarem
2 godz. 5 min
Roladki naleśnikowe z ricottą i pomarańczą
55 min
Mini serniczki z purée z mango z Varomy
3 godz.
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 godz. 50 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Pomarańczowe verrines
3 godz. 40 min
Jeżynowa panna cotta
4 godz. 10 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 godz. 40 min