Trifle z rabarbarem
TM5 TM6

Trifle z rabarbarem

5.0 (17 ocen)

Składniki

Mus z rabarbaru

  • 500 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 120 g cukru
  • 1 łyżka syropu barmańskiego grenadina (opcjonalnie)
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)

Krem waniliowy

  • 60 g herbatników
  • 60 g cukru
  • ¼ laski wanilii
  • 400 g mleka
  • 3 żółtka
  • 25 g skrobi ziemniaczanej
    lub 25 g skrobi kukurydzianej

Bita śmietana

  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
  • 50 g sera mascarpone, mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1590 kJ / 379 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
48 g
Tłuszcz
17 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie