
Wersje kompatybilne
Jajka z boczkiem i szpinakiem z Varomy; Fasola w sosie pomidorowym na ciepło
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jajka z boczkiem i szpinakiem
- 70 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 20 g oleju
- 50 g liści szpinaku baby, świeżych
- ¼ łyżeczki soli
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 12 plastrów wędzonego boczku (ok. 150 g)
- 6 jajek
- 400 g wody
Fasola w sosie pomidorowym
- 2 ząbki czosnku
- 10 g oleju
- 400 g pomidorów, z puszki (krojonych lub w całości)
- ½ - 1 łyżeczka oregano, suszonego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 240 - 290 g białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej (z 1 puszki, 400 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 244.7 kcal / 1024.7 kJ
- Białko
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Sód
- 671.5 mg