
Urządzenia i Akcesoria
Jajka z boczkiem i szpinakiem z Varomy; Fasola w sosie pomidorowym na ciepło
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
Jajka z boczkiem i szpinakiem
-
cebuli przekrojonej na pół70 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oleju20 g
-
liści szpinaku baby, świeżych50 g
-
soli¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
wędzonego boczku (ok. 150 g)12 plastrów
-
jajek6
-
wody400 g
Fasola w sosie pomidorowym
-
ząbki czosnku2
-
oleju10 g
-
pomidorów, z puszki (krojonych lub w całości)400 g
-
oregano, suszonego½ - 1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej (z 1 puszki, 400 g)240 - 290 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
244.7 kcal /
1024.7 kJ
Białko
14.3 g
Tłuszcz
15.8 g
Węglowodany
10.3 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
671.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Fasolka na ciepło z jajkami z Varomy
40 min
Karmelizowany boczek, kasza bulgur i warzywa gotowane na parze
2 godz.
Wieprzowina w białym sosie z purée warzywnym i brokułami
55 min
Omlet z brokułami i szynką
35 min
Angielski brunch
50 min
Bruschetta z duszonymi pomidorami; Jajka na miękko
15 min
Omlet z cukinią, łososiem i pomidorkami; Ziołowy sos z sera pleśniowego
45 min
Parówki-serca z jajkiem sadzonym; Sos pomidorowo-paprykowy
25 min
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40 min
Wegetariańskie hot dogi ze szparagami
40 min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40 min
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min