
Wersje kompatybilne
Jajka z boczkiem i szpinakiem z Varomy; Fasola w sosie pomidorowym na ciepło
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jajka z boczkiem i szpinakiem
- 70 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 20 g oleju
- 50 g liści szpinaku baby, świeżych
- ¼ łyżeczki soli
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 12 plastrów wędzonego boczku (ok. 150 g)
- 6 jajek
- 400 g wody
Fasola w sosie pomidorowym
- 2 ząbki czosnku
- 10 g oleju
- 400 g pomidorów, z puszki (krojonych lub w całości)
- ½ - 1 łyżeczka oregano, suszonego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 240 - 290 g białej fasoli, dużej, z puszki, odsączonej (z 1 puszki, 400 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1024.7 kJ / 244.7 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 671.5 mg
Alternatywne przepisy
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 Min
Spaghetti Bolognese
40 Min
Omlet z brokułami i szynką
35 Min
Pomidorowa z makaronem
35 Min
Fasolka na ciepło z jajkami z Varomy
40 Min
Sznycle pod kołderką warzywną z ziemniakami i sałatką Cezar; Lody wiśniowe
45 Min
Pulpety z sosem śmietanowym i zapiekanką z ziemniaków i dyni; Ciasto ze śliwkami i kruszonką
1h 20min
Parówki-serca z jajkiem sadzonym; Sos pomidorowo-paprykowy
25 Min
Angielski brunch
50min
Niemiecki brunch
1 Std. 15 Min
Ryba z sosem chimichurri, fasolką i ziemniakami; Warstwowy deser z chia
1h
Zielony omlet na białkach
35 Min