
Urządzenia i Akcesoria
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
liści szpinaku baby, świeżych120 g
-
cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)140 g
-
marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)140 g
-
oliwy z oliwek45 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 - 15 g
-
ząbki czosnku3
-
grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w 0,5 cm plastry110 g
-
przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku2 łyżeczki
-
cebuli dymki przekrojonej na pół80 g
-
polędwicy wołowej pokrojonej w 0,5 cm plastry230 g
-
soli1 łyżeczka
-
sosu Hoisin (patrz wskazówka)60 g
-
oleju sezamowego2 łyżeczki
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
294.5 kcal /
1232 kJ
Białko
15.4 g
Tłuszcz
18.8 g
Węglowodany
17.6 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Sód
924.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Szaszłyki z kurczaka z ryżem i sosem jogurtowym
45 min
Koreańska surówka z ogórków (TM5)
5 min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6)
35 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM5)
45 min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM6)
10 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6)
30 min
Pikantna cielęcina z papryką
30 min
Tartaletki ze spiralizowanymi jabłkami (TM5)
4 godz. 30 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM5)
40 min
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6)
20 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6)
45 min