
Urządzenia i Akcesoria
Drobiowa pieczeń z Varomy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
1 bułka np. kajzerka, czerstwa (ok. 40 g)
-
1000 g wody plus dodatkowa ilość do namoczenia bułki i zwilżenia dłoni
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 ząbki czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
700 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
1 łyżka kaszy manny
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
264.2 kcal /
1105.2 kJ
Białko
25.9 g
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
10.4 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
725.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ NA OKRĄGŁO
8 Przepisów
Polska
Polska