
Urządzenia i Akcesoria
Drobiowa pieczeń z Varomy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
bułka np. kajzerka, czerstwa (ok. 40 g)1
-
wody plus dodatkowa ilość do namoczenia bułki i zwilżenia dłoni1000 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia20 g
-
ząbki czosnku2
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 g
-
papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki150 g
-
mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki700 g
-
jajko1
-
kaszy manny1 łyżka
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
264.2 kcal /
1105.2 kJ
Białko
25.9 g
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
10.4 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
725.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ NA OKRĄGŁO
8 Przepisów
Polska
Polska