
Urządzenia i Akcesoria
Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo-musztardowym z ziemniakami i surówką
Składniki
-
fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm plastry600 g
-
soli1 ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 ¼ łyżeczki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia mięsa (ok. 3 łyżki)10 g
-
cebuli przekrojonej na pół190 g
-
ząbek czosnku1
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia40 g
-
wody350 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki700 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki400 g
-
jabłko bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki (ok. 150 g)1
-
ogórki kiszone pokrojone na kawałki (ok. 120 g)2
-
majonezu30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
cukru1 ½ łyżeczki
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu200 g
-
musztardy Dijon60 g
-
musztardy francuskiej30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie
50 min
Roladki z kurczaka z warzywnym kuskusem; Tiramisu truskawkowo-melonowe
1 godz. 35 min
Zupa pieczarkowo-paprykowa; Schab w sosie węgierskim (z osłoną noża miksującego), kasza pęczak i surówka po węgiersku z kiszonej kapusty
2 godz.
Pierś z indyka zawinięta w boczek z ziemniakami; Warstwowy deser śliwkowy
1 godz. 50 min
Kurczak pod pierzynką z marchewki i pora; Młode ziemniaki; Surówka z kalarepy i rzodkiewki
45 min
Skandynawskie klopsiki z purée ziemniaczanym
1 godz. 15 min
Sznycle pod kołderką warzywną z ziemniakami i sałatką Cezar; Lody wiśniowe
45 min
Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami; Kapusta gotowana
1 godz. 10 min
Pulpety drobiowo-pieczarkowe z brokułowym ryżem, lekkim sosem chrzanowym i surówką
55 min
Zupa jarzynowa; Indyk w sosie z suszonych pomidorów z ziemniakami i brokułami
50 min
Indyk w sosie pesto z kaszą bulgur z warzywami
35 min
Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów
50 min