
Urządzenia i Akcesoria
Pieczonki (prażonki) z kiełbasą i boczkiem (TM5)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika1200 g
-
marchewki z odciętymi końcówkami300 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki200 g
-
czerwonych buraków pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika150 g
-
pieczarek150 g
-
kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. podwawelskiej, śląskiej, pokrojonej w 1 cm plastry400 g
-
kostek boczku200 g
-
masło ilość do natłuszczenia, plus dodatkowa ilość zimnego masła pokrojonego w 3 mm plastry, do obłożenia (ok. 40 g)
-
białej kapusty2 - 3 liście
-
soli1 ½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego4 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego3 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
600 kcal /
2510.3 kJ
Białko
18.2 g
Tłuszcz
37.9 g
Węglowodany
48.1 g
Błonnik
7.7 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Sód
1425.3 mg