Urządzenia i Akcesoria
Muffinki jajka (ciasto w skorupce)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 sztuk
Składniki
-
13 jajek rozm. M
-
70 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 - 3 kawałki skórki pomarańczowej ekologicznej, (1 x 4 cm), bez białych błonek
-
45 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
180 g mąki pszennej
-
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 czubata łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
70 g oleju rzepakowego
-
95 g maślanki
-
30 g groszków czekoladowych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3 g
Kalorie
639 kJ /
153 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jajeczne gałki oczne na Halloween
15 min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1 godz. 45 min
Ciasteczka w zwierzęce wzory
1 godz. 30 min
Ciastka „kwiatki” na patyku
2 godz. 5 min
Truskawki w czekoladzie i gorąca czekolada do picia
40 min
Owocowe lody na patyku
5 godz. 50 min
Wielkanocne babeczki
50 min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2 godz. 20 min
Amerykańskie pączki "donuts"
2 godz. 45 min
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min
Tort z niespodzianką
12 godz.
Cynamonowe ciastka na kubek
2 godz. 30 min