Muffinki jajka (ciasto w skorupce)
TM6 TM5

Muffinki jajka (ciasto w skorupce)

3.6 (21 ocen)

Składniki

  • 13 jajek, rozm. M
  • 70 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 2 - 3 kawałki skórki pomarańczowej, ekologicznej, (1 x 4 cm), bez białych błonek
  • 45 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 180 g mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 1 czubata łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 70 g oleju rzepakowego
  • 95 g maślanki
  • 30 g groszków czekoladowych

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
639 kJ / 153 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
8 g
Błonnik
0.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy