Muffinki jajka (ciasto w skorupce)

Muffinki jajka (ciasto w skorupce)

3.7 22 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 sztuk

Składniki

  • jajek rozm. M
    13
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    70 g
  • skórki pomarańczowej ekologicznej, (1 x 4 cm), bez białych błonek
    2 - 3 kawałki
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    45 g
  • mąki pszennej
    180 g
  • proszku do pieczenia
    1 płaska łyżeczka
  • soli
    1 szczypta
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • oleju rzepakowego
    70 g
  • maślanki
    95 g
  • groszków czekoladowych
    30 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 153 kcal / 639 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...