Muffinki jajka (ciasto w skorupce)

Muffinki jajka (ciasto w skorupce)

3.7 22 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 sztuk

Składniki

  • 13 jajek rozm. M
  • 70 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 2 - 3 kawałki skórki pomarańczowej ekologicznej, (1 x 4 cm), bez białych błonek
  • 45 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 180 g mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 1 czubata łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 70 g oleju rzepakowego
  • 95 g maślanki
  • 30 g groszków czekoladowych

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 3 g
Kalorie 639 kJ / 153 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...