
Urządzenia i Akcesoria
Burgery z plastrami grillowanej wołowiny, pastą z dyni i rukolą
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
10 porcji
Składniki
-
dyni Hokkaido nieobranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm plastry500 - 600 g
-
ząbki czosnku pokrojone w plastry2 - 3
-
oliwy z oliwek4 łyżki
-
rozmarynu, świeżego tylko liście3 gałązki
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa2 - 3 łyżeczki
-
gorczycy1 łyżeczka
-
nasion kolendry½ łyżeczki
-
kminku½ łyżeczki
-
goździków¼ łyżeczki
-
owoców jałowca1 łyżeczka
-
ziaren ziela angielskiego1 łyżeczka
-
ziaren pieprzu czarnego½ łyżeczki
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
liść laurowy, suszony1
-
ligawy wołowej bez ścięgien i białych błonek700 g
-
musztarda (opcjonalnie) do posmarowania mięsa i do środka burgerów
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy150 g
-
syropu klonowego20 - 30 g
-
wody100 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 - 10 g
-
chili, mielonego (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
bułek do hamburgerów10
-
ogórki konserwowe pokrojone w 2 mm plastry1 - 2
-
rukola (ok. 50-60 g), do środka burgerów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
314.9 kcal /
1318.2 kJ
Białko
20.4 g
Tłuszcz
8.3 g
Węglowodany
41.9 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
827.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GRILL
11 Przepisów
Polska
Polska