Burgery z plastrami grillowanej wołowiny, pastą z dyni i rukolą

Burgery z plastrami grillowanej wołowiny, pastą z dyni i rukolą

4.2 13 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
10 porcji

Składniki

  • dyni Hokkaido nieobranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm plastry
    500 - 600 g
    500 - 600 g dyni piżmowej, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm plastry
  • ząbki czosnku pokrojone w plastry
    2 - 3
  • oliwy z oliwek
    4 łyżki
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    3 gałązki
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
    2 - 3 łyżeczki
  • gorczycy
    1 łyżeczka
  • nasion kolendry
    ½ łyżeczki
  • kminku
    ½ łyżeczki
  • goździków
    ¼ łyżeczki
  • owoców jałowca
    1 łyżeczka
  • ziaren ziela angielskiego
    1 łyżeczka
  • ziaren pieprzu czarnego
    ½ łyżeczki
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • liść laurowy, suszony
    1
  • ligawy wołowej bez ścięgien i białych błonek
    700 g
  • musztarda (opcjonalnie) do posmarowania mięsa i do środka burgerów
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
    150 g
  • syropu klonowego
    20 - 30 g
  • wody
    100 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    5 - 10 g
  • chili, mielonego (opcjonalnie)
    ¼ łyżeczki
  • bułek do hamburgerów
    10
  • ogórki konserwowe pokrojone w 2 mm plastry
    1 - 2
  • rukola (ok. 50-60 g), do środka burgerów

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 314.9 kcal / 1318.2 kJ
Białko 20.4 g
Tłuszcz 8.3 g
Węglowodany 41.9 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 827.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...