
Urządzenia i Akcesoria
Góralski kołacz z masą twarogowo-ziemniaczaną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
24 kawałki
Składniki
Kruszonka
-
mąki krupczatki80 g
-
cukru80 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki80 g
Ciasto
-
mleka200 g
-
drożdży świeżych pokruszonych40 g
-
cukru100 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
olej do natłuszczenia miski
-
mąki pszennej500 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki115 g
-
jajko1
-
żółtka3
-
soli½ łyżeczki
Masa twarogowo-ziemniaczana
-
jajka2
-
białka3
-
cukru150 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki500 g
-
ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)150 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu50 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
273 kcal /
1143.2 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
11.4 g
Węglowodany
34.7 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA PODHALA
13 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kruche ciasteczka kokosowe
1 godz. 10 min
Kruche ciastka serowe z kminkiem i sezamem
1 godz. 30 min
Obwarzanki wałeckie
3 godz.
Glasaż kakaowy
35 min
Ciastka panellets
25 godz. 45 min
Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek
40 min
Kołaczyki z bryndzą
1 godz. 40 min
Tort waniliowo-migdałowy
3 godz.
Ciasteczka z wiśniami
1 godz. 30 min
Kluski kładzione z kaszy manny
45 min
Drożdżowe kluski z gotowanym mięsem
1 godz. 30 min
Wieniec z makiem i morelami
1 godz. 30 min