Urządzenia i Akcesoria
Sangrita
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
750 g
Składniki
-
500 g soku pomidorowego
-
50 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
40 g syropu barmańskiego grenadina
-
15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
60 g ogórka obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
5 g papryczki chili jalapeño, marynowanej
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 łyżeczki sosu sojowego4 łyżeczki przyprawy Maggi
-
4 łyżeczki sosu Worcestershire
-
1 łyżeczka sos Tabasco® lub do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
341.3 mg
Białko
0.8 g
Kalorie
151.3 kJ /
36.2 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
8.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SYLWESTER
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Grzaniec wiśniowy
15 min
Poncz pomarańczowy
10 min
Bezalkoholowy drink cytrynowo-tymiankowy
45 min
Dwa chłodniki: szparagowy z groszkiem i buraczano-pomidorowy
3 godz.
Szybki sorbet owocowy
5 min
Koktajl gruszkowy
15 min
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 min
Drink truskawkowy z mango i syropem z mandarynek
15 min
Koktajl z mrożonej herbaty
1 godz. 30 min
Granita kawowa
12 godz. 15 min
Krwawa Mary
5 min
Pianka ze zsiadłego mleka z orzechami włoskimi w miodzie
3 godz. 35 min