Urządzenia i Akcesoria
Millefeuille z kremem waniliowym
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz.
4 porcje
Składniki
Krem waniliowy
-
500 g mleka w temp. pokojowej
-
100 g cukru
-
45 g mąki pszennej
-
10 g skrobi kukurydzianej10 g skrobi ziemniaczanej
-
100 g żółtek (z 5-6 jajek), w temp. pokojowej
-
1 laska wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)
-
woda, schłodzona do studzenia kremu
-
kostki lodu do studzenia kremu
Ciasto francuskie
-
200 g masła zamrożonego, pokrojonego na 1-2 cm kawałki
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
90 g wody, schłodzonej
-
2 szczypty soli
Millefeuille
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
91.5 mg
Białko
13.7 g
Kalorie
3236.3 kJ /
773.5 kcal
Tłuszcz
48.5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
28.9 g
Węglowodany
72.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 godz. 40 min
Tort cytrynowy z bezą
2 godz. 30 min
Angielski pudding z Varomy z sosem waniliowym
40 min
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
40 min
Warzywa gotowane na parze z parmezanowym zabajone
50 min
Ciasto francuskie
1 godz. 45 min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.
Babeczki z kremem budyniowym i owocami (Papavero)
2 godz. 50 min
Zapiekanka z porem, omułkami i małżami sercówkami
2 godz. 15 min
Lukier
2 godz.
Anielskie ciasto (angel cake) z kremem waniliowym i truskawkami
2 godz. 30 min
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min