Urządzenia i Akcesoria
Millefeuille z kremem waniliowym
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz.
4 porcje
Składniki
Krem waniliowy
-
500 g mleka w temp. pokojowej
-
100 g cukru
-
45 g mąki pszennej
-
10 g skrobi kukurydzianej10 g skrobi ziemniaczanej
-
100 g żółtek (z 5-6 jajek), w temp. pokojowej
-
1 laska wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)
-
woda, schłodzona do studzenia kremu
-
kostki lodu do studzenia kremu
Ciasto francuskie
-
200 g masła zamrożonego, pokrojonego na 1-2 cm kawałki
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
90 g wody, schłodzonej
-
2 szczypty soli
Millefeuille
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
91.5 mg
Białko
13.7 g
Kalorie
3236.3 kJ /
773.5 kcal
Tłuszcz
48.5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
28.9 g
Węglowodany
72.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pączki (bomby) z kremem waniliowym w karmelowej skorupce
5h 30min
Tartaletki z kremem czekoladowym z awokado
1h 30min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
20min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15min
Ciasto Red Velvet Cake w kształcie serca
1h 20min
Financiery orzechowe z malinami
1h 20min
Bezy klasyczne
3h 15min
Crème pâtissière
2h 35min
Krem angielski (Crème anglaise)
2h 25min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7h 55min
Biszkopt genueński z masłem
4h
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4h 40min