Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 - 40 g kwiatów fiołka wonnego (ok. 1,5 szklanki), bez łodyg (patrz wskazówka)
- 200 g wody
- 150 g cukru
- 1 ½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2583.3 kJ / 617 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 151 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40min
Napój z ziemniaków i migdałów
40min
Kwiaty czarnego bzu smażone w cieście
30min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45min
Lemoniada fiołkowa
5min
Cukier miętowy
40min
Dolnośląska zupa dziewięciozielna
30min
Syrop z kwiatów czarnego bzu
2 godz. 25 min
Zupa z pokrzyw
40min
"Miód" z mniszka lekarskiego
3 godz. 20 min
Powidła śliwkowe
2 Std.
Dżem truskawkowy
1 Std. 5 Min