
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i ciasta
- 3 jajka
- 1 żółtko
- 2 opakowania atramentu z kałamarnicy, płynnego (łącznie 8 g, patrz wskazówka)
- woda, do gotowania makaronu
- sól, do gotowania makaronu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1510.5 kJ / 360.8 kcal
- Białko
- 62.3 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 348.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korzenna przyprawa ze skórkami jabłek
1 godz.
Gotowanie na parze korzenia selera (500-800 g)
30 min
Cytrynowy sernik japoński
1 godz. 45 min
Francuskie rogaliki (Croissants)
12 godz.
Lody śmietankowe w wafelku
6 godz. 30 min
Burgery ze skórkami banana à la pulled pork
30 min
Sushi nigiri
1 godz.
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 godz.
Wino musujące z sorbetem malinowym
55 min
Czekoladki truskawkowe z różowej czekolady
1 godz. 40 min
Bułeczki z solą gruboziarnistą
4 godz. 30 min
Zupa jarzynowa; Kurczak z trawą cytrynową i ryżem
45 min