Urządzenia i Akcesoria
Czarny makaron
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
320 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i ciasta
-
3 jajka
-
1 żółtko
-
2 opakowania atramentu z kałamarnicy, płynnego (łącznie 8 g, patrz wskazówka)
-
woda do gotowania makaronu
-
sól do gotowania makaronu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
348.5 mg
Białko
62.3 g
Kalorie
1510.5 kJ /
360.8 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
14.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Ciasto na pizzę na zakwasie
19 godz. 15 min
Herbata bąbelkowa z tapioką (bubble tea)
1 godz.
Włoski brunch
1 godz. 30 min
Ciasto francuskie
1 godz. 45 min
Lody orzechowe z kruszonką cytrusowo-lawendową
17 godz. 15 min
Twaróg
15 godz. 20 min
Makaron jajeczny
1 godz.
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 godz.
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 godz.
Chlebki do żurku
2 godz. 40 min
Pierogi z mięsem
1 godz.