Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i ciasta
- 3 jajka
- 1 żółtko
- 2 opakowania atramentu z kałamarnicy, płynnego (łącznie 8 g, patrz wskazówka)
- woda, do gotowania makaronu
- sól, do gotowania makaronu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1510.5 kJ / 360.8 kcal
- Białko
- 62.3 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 348.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2h
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM6)
20 Min
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 min
Ukraińskie babki drożdżowe (paski)
5h
Włoski brunch
1h 30 min
Słodkie bułeczki z nadzieniem z czarnego sezamu
1h 30 min
Pierożki na parze z wieprzowiną
1h
Czarne bułeczki bao z łososiem
1h 20 min
Puszyste japońskie naleśniki z cukrem pudrem i owocami
50 min
Smażone pierożki wonton
1h 25min
Aioli
5 min
Czebureki
2h 35 min