Urządzenia i Akcesoria
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
3 ząbki czosnku
-
5 - 10 g natki pietruszki, świeżej plus dodatkowa ilość do podania
-
500 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 ½ - 1 ¾ łyżeczki soli
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
200 g ryżu basmati
-
400 g dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
700 g wody plus dodatkowe 4-5 łyżek do wymieszania ze skrobią
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
1 łyżka skrobi ziemniaczanej
-
¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1066.7 mg
Białko
31.6 g
Kalorie
2429.3 kJ /
580.6 kcal
Tłuszcz
25.5 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Węglowodany
57 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pulpety wieprzowe w sosie porowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1 godz.
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
1 godz. 15 min
Krem z warzyw i gruszki z pulpetami z serem
45 min
Klopsiki w sosie z batatów i mleka kokosowego
1 godz. 5 min
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
40 min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Pulpety z indyka z pęczakiem i sosem pomidorowo-miodowym
1 godz. 20 min
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50 min
Pulpety z indyka i warzywa na parze w sosie musztardowo-pieczarkowym
45 min
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55 min
Placki z dyni i kurczaka
40 min