Pulpety drobiowe w sosie dyniowym

Pulpety drobiowe w sosie dyniowym

4.2 773 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • ząbki czosnku
    3
  • natki pietruszki, świeżej plus dodatkowa ilość do podania
    5 - 10 g
  • mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
    500 g
  • jajko
    1
  • papryki słodkiej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 ½ - 1 ¾ łyżeczki
  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • tymianku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    20 g
  • ryżu basmati
    200 g
  • dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
    400 g
  • wody plus dodatkowe 4-5 łyżek do wymieszania ze skrobią
    700 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • kurkumy, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • skrobi ziemniaczanej
    1 łyżka
  • chili, mielonego (opcjonalnie)
    ¼ - ½ łyżeczki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 580.6 kcal / 2429.3 kJ
Białko 31.6 g
Tłuszcz 25.5 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Sód 1066.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...