
Urządzenia i Akcesoria
Kalafior z purée z groszku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
ząbki czosnku3
-
koncentratu pomidorowego20 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
tymianku, świeżego tylko liście4 gałązki
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego3 szczypty
-
kalafior mały, cały (700-800 g)1
-
wody700 g
-
zielonego groszku, mrożonego300 g
-
masła40 g
-
śmietany, 18% tłuszczu20 g
-
szczypiorek, świeży (opcjonalnie) drobno posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
279 kcal /
1172.8 kJ
Białko
12.2 g
Tłuszcz
18.1 g
Węglowodany
11.8 g
Błonnik
11.6 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Sód
567 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE KOLACJE I
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25 min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25 min
Warzywa gotowane na parze
35 min
Cytrynowa brukselka
20 min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 min
Ziemniaki z sosem jogurtowym
40 min
Pieczarki duszone ze śmietaną
30 min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 min