Urządzenia i Akcesoria
Kalafior z purée z groszku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 - 2 łyżeczki tymianku, suszonego4 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczki soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kalafior mały, cały (700-800 g)
-
700 g wody
-
300 g zielonego groszku, mrożonego
-
40 g masła
-
20 g śmietany, min. 30% tłuszczu20 g śmietany, 18% tłuszczu
-
szczypiorek, świeży (opcjonalnie) drobno posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
567 mg
Białko
12.2 g
Kalorie
1172.8 kJ /
279 kcal
Tłuszcz
18.1 g
Błonnik
11.6 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
11.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE KOLACJE I
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25 min
Warzywa gotowane na parze z parmezanowym zabajone
50 min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 min
Warzywa gotowane na parze
35 min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 min
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
55 min
Fasolka szparagowa z curry
45 min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min
Brokuł z mleczkiem kokosowym
35 min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 min
Pieczarki duszone ze śmietaną
30 min
Cytrynowa brukselka
20 min