Kalafior z purée z groszku

Kalafior z purée z groszku

4.3 310 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g
  • ząbki czosnku
    3
  • koncentratu pomidorowego
    20 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • tymianku, świeżego tylko liście
    4 gałązki
    1 - 2 łyżeczki tymianku, suszonego
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    3 szczypty
  • kalafior mały, cały (700-800 g)
    1
  • wody
    700 g
  • zielonego groszku, mrożonego
    300 g
  • masła
    40 g
  • śmietany, 18% tłuszczu
    20 g
    20 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • szczypiorek, świeży (opcjonalnie) drobno posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 279 kcal / 1172.8 kJ
Białko 12.2 g
Tłuszcz 18.1 g
Węglowodany 11.8 g
Błonnik 11.6 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 567 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...