Bieszczadzkie fuczki z cebulą

Bieszczadzkie fuczki z cebulą

4.5 424 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • kapusty kiszonej odciśniętej z soku (patrz wskazówka)
    500 g
  • mąki pszennej
    250 g
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • cząbru, suszonego
    ½ łyżeczki
  • majeranku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • kminku, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • mleka
    220 - 250 g
  • jajka
    2
  • masło klarowane do smażenia
    olej rzepakowy, do smażenia
  • cebule (ok. 200 g), pokrojone w 5 mm plastry
    2
  • kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania
  • koperek, świeży do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 380.5 kcal / 1592 kJ
Białko 14.2 g
Tłuszcz 5.2 g
Węglowodany 69.6 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 1115.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...