
Urządzenia i Akcesoria
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
kapusty kiszonej odciśniętej z soku (patrz wskazówka)500 g
-
mąki pszennej250 g
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
cząbru, suszonego½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego½ łyżeczki
-
kminku, mielonego¼ łyżeczki
-
mleka220 - 250 g
-
jajka2
-
masło klarowane do smażenia
-
cebule (ok. 200 g), pokrojone w 5 mm plastry2
-
kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania
-
koperek, świeży do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
380.5 kcal /
1592 kJ
Białko
14.2 g
Tłuszcz
5.2 g
Węglowodany
69.6 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
1115.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 min
Wytrawne ciasteczka parmezanowe
1 godz. 25 min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Placki gozleme ze szpinakiem
1 godz. 15 min
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50 min
Sos jajeczny do chlebków naan
25 min
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min
Podhalańskie moskole
1 godz.
Cebulaki
1 godz. 5 min
Placki à la pizza z sosem czosnkowym
45 min