Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g kapusty kiszonej, odciśniętej z soku (patrz wskazówka)
- 250 g mąki pszennej
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki cząbru, suszonego
- ½ łyżeczki majeranku, suszonego
- ¼ łyżeczki kminku, mielonego
- 220 - 250 g mleka
- 2 jajka
- masło klarowane, do smażenia
- 2 cebule (ok. 200 g), pokrojone w 5 mm plastry
- kwaśna śmietana, 18% tłuszczu, do podania
- koperek, świeży, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1407.8 kJ / 426.8 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Podpłomyk cztery sery
55 Min
Podhalańskie moskole
1h
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50 min
Ragout z marynowanym tofu
1h 40 min
Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym
50 min
Pamoczka grodzieńska
5 Min
Ziemniaczane podpłomyki
13h
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1h 30 min
Tarator - Bułgarski chłodnik
1h 10min
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50 min
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45 min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min