Urządzenia i Akcesoria
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
2 piersi z kaczki, ze skórą, bez kości (300-400 g)
-
2 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
-
4 owoce jałowca
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
150 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
-
30 g cukru
-
100 g wody
-
½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
300 g czerwonego wina, wytrawnego
-
60 g śliwek suszonych, bez pestek
-
300 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
300 g różyczek kalafiora
-
½ łyżeczki soli ziołowej
-
1 łyżka octu balsamicznego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
120 g mleka
-
120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
29.5 g
Kalorie
2245 kJ /
536 kcal
Tłuszcz
28.2 g
Błonnik
7.9 g
Węglowodany
35.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Perliczki pieczone z jałowcem
2 godz.
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1 godz. 35 min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2 godz.
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Kaczka w pięciu smakach z grzybami, azjatyckimi warzywami i ryżem
1 godz. 5 min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz.
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 godz. 10 min
Polędwica à la Wellington
2 godz. 10 min
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Polędwica w sosie musztardowym
1 godz. 30 min