Urządzenia i Akcesoria
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Krem z kalarepy
-
350 - 400 g kalarepy młodej, z liśćmi (2-3 szt.), pokrojonej kawałki
-
200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
50 g pora tylko białej części, pokrojonej w krążki
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
20 g masła
-
½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu
Olej koperkowy
-
10 - 15 g koperku, świeżego tylko liście (ok. 1-1½ pęczka)
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
613.8 mg
Białko
2.4 g
Kalorie
683.3 kJ /
163.3 kcal
Tłuszcz
12.7 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
11.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KRAINA WEGE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem z topinamburu z kindziukiem
55 min
Zupa krem z zielonych szparagów
30 min
Zupa z kalarepy
1 godz.
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40 min
Zupa krem ze szparagów
45 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem z cukinii
25 min