
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki600 g
-
marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki700 g
-
oliwy z oliwek35 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki120 g
-
ząbki czosnku3
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
curry, mielonego1 łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
chili, mielonego (opcjonalnie)½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
145.5 kcal /
608.6 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
20.4 g
Błonnik
6.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TREŚCIWE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska