Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek
TM5 TM6

Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek

3.4 (268 ocen)

Składniki

  • 2 - 3 czerwone papryki (ok. 500 g)
  • 4 ząbki czosnku
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 300 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 łyżeczki curry, mielonego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 900 g wody
  • 1 czubata łyżeczka soli
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
323 kJ / 77 kcal
Białko
2.1 g
Węglowodany
12.4 g
Tłuszcz
3.9 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy