Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek

Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek

3.4 289 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
    600 g
  • marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki
    700 g
  • oliwy z oliwek
    35 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    120 g
  • ząbki czosnku
    3
  • wody
    1000 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • curry, mielonego
    1 łyżeczka
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczka
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • chili, mielonego (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 145.5 kcal / 608.6 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 6.5 g
Węglowodany 20.4 g
Błonnik 6.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...