
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki
- 3 - 4 ząbki czosnku
- 70 - 80 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 800 g krojonych pomidorów, z puszki
- 450 g wody
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g białego chleba, czerstwego np. ciabatty lub bułki, pokrojonego na 3-4 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 275.8 kcal / 1154.5 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Błonnik
- 4.6 g