Urządzenia i Akcesoria
Toskańska zupa pomidorowa z chlebem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
70 - 80 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
450 g wody
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g białego chleba, czerstwego np. ciabatty lub bułki, pokrojonego na 3-4 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
1154.5 kJ /
275.8 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
4.6 g
Węglowodany
36.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIAD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dwa chłodniki: szparagowy z groszkiem i buraczano-pomidorowy
3 godz.
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 min
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 min
Zupa krem z czerwonej soczewicy
25 min
Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca
2 godz. 20 min
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35 min
Szybka zupa ratatouille
30 min
Zupa krem z pomidorów i bananów
35 min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Meksykańska zupa limonkowa z kurczakiem
1 godz.
Śródziemnomorska zupa pomidorowa
30 min
Meksykańska zupa z batatami, fasolą i chorizo
45 min