Toskańska zupa pomidorowa z chlebem
TM5 TM6

Toskańska zupa pomidorowa z chlebem

3.9 (270 ocen)

Składniki

  • 60 g sera parmezan, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 70 - 80 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 800 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 450 g wody
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g białego chleba, czerstwego, np. ciabatty lub bułki, pokrojonego na 3-4 cm kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1154.5 kJ / 275.8 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
36.5 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
4.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy