
Urządzenia i Akcesoria
Zupa dyniowa z jabłkiem i kurczakiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
dyni Hokkaido ze skórą, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki500 g
-
masła20 g
-
białego wina, wytrawnego80 g
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 3 mm plastry5 - 10 g
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa 1 szczypta do oprószenia kurczaka¼ łyżeczki
-
soli ziołowej plus dodatkowe 2 szczypty do oprószenia kurczaka¼ łyżeczki
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 1 cm kostkę200 g
-
oliwy z oliwek1 łyżka
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w plastry200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
liści mięty, świeżych (opcjonalnie) posiekanych1 łyżka
-
jagód goji, suszonych (opcjonalnie)1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
303 kcal /
1268 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIENNE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska