
Urządzenia i Akcesoria
Krem curry z kalafiora z pulpetami drobiowymi na ostro
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
Pulpety
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki500 g
-
jajko1
-
bułki tartej30 g
-
soli1 łyżeczka
-
imbiru, suszonego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
czosnku, mielonego½ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ łyżeczki
Krem curry z kalafiora
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
imbiru, suszonego, mielonego½ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
kurkumy, suszonej, mielonej¼ łyżeczki
-
kardamonu, mielonego1 szczypta
-
cynamonu, mielonego1 szczypta
-
oliwy z oliwek40 g
-
różyczek kalafiora700 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki120 g
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM2 czubate łyżeczki
-
szczypiorek, świeży drobno posiekany, do dekoracji
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
216.5 kcal /
906.5 kJ
Białko
22.8 g
Tłuszcz
8.8 g
Węglowodany
14.8 g
Błonnik
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska