Krem paprykowy z pianką bazyliową

Krem paprykowy z pianką bazyliową

4.5 123 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • 150 - 160 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 150 - 160 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 80 - 90 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g oleju
  • 200 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 szczypta cukru
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g mleka
  • 10 liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 391 kcal / 1636 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...