Krem paprykowy z pianką bazyliową
TM5 TM6

Krem paprykowy z pianką bazyliową

4.5 (110 ocen)

Składniki

  • 150 - 160 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 150 - 160 g żółtej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 80 - 90 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g oleju
  • 200 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 szczypta cukru
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g mleka
  • 10 liści bazylii, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1636 kJ / 391 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
34 g
Błonnik
3.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy