Urządzenia i Akcesoria
Krem paprykowy z pianką bazyliową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
150 - 160 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
150 - 160 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
80 - 90 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oleju
-
200 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 szczypta cukru
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g mleka
-
10 liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7 g
Kalorie
1636 kJ /
391 kcal
Tłuszcz
34 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WALENTYNKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z pomidorów i bananów
35 min
Śródziemnomorska zupa pomidorowa
30 min
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40 min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z pomidorów
30 min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z resztek warzyw
50 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min