Urządzenia i Akcesoria
Śródziemnomorska zupa pomidorowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka tymianku, świeżego tylko liście
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 szczypta chili, mielonego
-
1 płaska łyżeczka soli
-
1000 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki
-
10 g liści bazylii, świeżych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2 g
Kalorie
284 kJ /
68 kcal
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PORA NA POMIDORA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem z pomidorów z bazyliową śmietanką
30 min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 godz. 30 min
Toskańska zupa pomidorowa z chlebem
30 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Krem paprykowy z pianką bazyliową
40 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa pomidorowa z mozzarellą
35 min
Zupa krem z pomidorów
30 min
Zupa krem z resztek warzyw
50 min
Zupa krem z warzyw
35 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min
Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek
55 min