Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 15 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka tymianku, świeżego, tylko liście
- 1 liść laurowy, suszony
- 1 szczypta chili, mielonego
- 1 płaska łyżeczka soli
- 1000 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych w ćwiartki
- 10 g liści bazylii, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 284 kJ / 68 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 dk
Zupa krem z czarnej fasoli
20 dk
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Krem paprykowy z pianką bazyliową
40 dk
Zupa krem z groszku
40 dk
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 dk
Zupa z papryki i parmezanu
20 dk
Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek
2 godz. 20 min
Toskańska zupa pomidorowa z chlebem
30 min
Zupa z rukoli
35 min
Zupa pomidorowa z mozzarellą
35 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min