Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 15 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka tymianku, świeżego, tylko liście
- 1 liść laurowy, suszony
- 1 szczypta chili, mielonego
- 1 płaska łyżeczka soli
- 1000 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych w ćwiartki
- 10 g liści bazylii, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 284 kJ / 68 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 Min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 Min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1h
Zupa z białych warzyw
45 Min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 Min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 Min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 Std. 40 Min
Zupa pomidorowa z ciecierzycą i kaftami
45 Min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 Min
Toskańska zupa pomidorowa z chlebem
30 Min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min