Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 15 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka tymianku, świeżego, tylko liście
- 1 liść laurowy, suszony
- 1 szczypta chili, mielonego
- 1 płaska łyżeczka soli
- 1000 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych w ćwiartki
- 10 g liści bazylii, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 284 kJ / 68 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50min
Zupa z białych warzyw
45min
Zupa krem z porów
30min
Toskańska zupa pomidorowa z chlebem
30min
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Zupa selerowa aksamitna
25min
Zupa szpinakowa z imbirem
30min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1h 40min
Krem paprykowy z pianką bazyliową
40min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20min