Kaszotto z grzybami

Kaszotto z grzybami

4.4 249 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 250 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 700 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 70 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 1 - 1 ½ ząbka czosnku
  • 50 g masła
  • 250 g grzybów, świeżych (np. maślaków, podgrzybków), pokrojonych w paski
    250 g grzybów, mrożonych, (np. maślaków, podgrzybków), uprzednio rozmrożonych, pokrojonych w paski
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g sera parmezan pokrojonego w 1-2 mm plastry

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 352.5 kcal / 1474.6 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 13.8 g
Węglowodany 50.4 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 301.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...