Urządzenia i Akcesoria
Kaszotto z grzybami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
250 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
700 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
70 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 - 1 ½ ząbka czosnku
-
50 g masła
-
250 g grzybów, mrożonych, (np. maślaków, podgrzybków), uprzednio rozmrożonych, pokrojonych w paski250 g grzybów, świeżych (np. maślaków, podgrzybków), pokrojonych w paski
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g sera parmezan pokrojonego w 1-2 mm plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
301.9 mg
Białko
12.7 g
Kalorie
1474.6 kJ /
352.5 kcal
Tłuszcz
13.8 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
50.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Risotto szparagowe
20 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z kurkami
35 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min
Risotto z jarmużem
50 min
Pęczotto z dynią i kurkami
1 godz. 10 min
Risotto z borowikami
35 min
Tagliatelle z duszonymi grzybami
1 godz.
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min