Wersje kompatybilne
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 9 oz Brussels sprouts, trimmed and halved
- 16 oz zucchini, sliced in half moons (½ in.)
- 16 oz whole baby rainbow carrots, peeled
- 3 oz extra virgin olive oil, divided
- 2 ¼ tsp salt, divided, to taste
- 2 sprigs fresh rosemary
- 7 oz farro
- 24 oz water
- 1 lemon
- 2 oz feta cheese
- 3 - 5 sprigs fresh dill fronds, plus extra to garnish
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1029 kJ / 246 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 773 mg
Alternatywne przepisy
Risotto with Spinach and Peas
30 Min
Mediterranean Farro Salad
1h 35min
Pumpkin Chili
50 Min
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30 Min
Apple and Cranberry Farro Salad
35 Min
Mushroom and Spinach Strata
2hod. 10min
Pasta with Spring Greens and Parmesan Bread Crumbs
45 Min
Mushroom Ragu with Zoodles
40 Min
Maple and Mustard Salmon
20 Min
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
20 Min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
45 Min
Green Goddess Salad
10 Min