Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orange Balsamic Vinaigrette
- 3 ½ oz extra virgin olive oil
- 1 oz shallots, quartered
- ½ oz orange peel, thin peel only, no pith
- 1 garlic clove
- ¼ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 2 oz freshly squeezed orange juice
- ½ oz balsamic vinegar
- ½ oz honey
Quinoa Salad
- 35 oz water
- 7 oz quinoa
- 16 oz baby beets, small red and yellow, peeled, cut into wedges (½ in.)
- 6 oz feta cheese, crumbled
- 4 oz chopped pistachios, unsalted
- orange segments, to garnish
- cilantro leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2105 kJ / 503 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Beet Salad with Blood Orange Balsamic Vinaigrette
35 Min
Chopped Asian Salad
20min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25min
Chicken and Farro Harvest Salad
1 Std. 45 Min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40min
Apple and Cranberry Farro Salad
35 Min
Curried Cauliflower and Chickpea Salad
40min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1 Std. 5 Min
Mediterranean Farro Salad
1小时 35 分钟
Fennel, Orange and Cherry Salad
10min
Southwest Quinoa
40min