![Lamb with Artichoke and Spinach Purée Lamb with Artichoke and Spinach Purée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2B4892C0-62FB-4A12-8A80-55081DE0AAC8/Derivates/b0d8e9b2-6125-45ef-a239-493e819d9b3a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lamb
- 1 tsp olive oil
- 1 rack of lamb, Frenched, fat trimmed
- ¼ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 garlic cloves
- 1 oz fresh mixed herbs (parsley, mint, basil, thyme)
- 2 tbsp Dijon mustard
Artichoke and Spinach Purée
- ½ oz Parmesan cheese
- 1 lemon, thin peel only, no pith
- 24 oz artichoke hearts, packed in water (2 jars), drained
- ½ oz water
- 1 tsp lemon juice, to taste
- 1 tsp olive oil
- 3 oz fresh baby spinach
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2572.1 kJ / 614.8 kcal
- Białko
- 26.8 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 47.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.1 g
- Błonnik
- 13.1 g
- Sód
- 531.4 mg
Alternatywne przepisy
Tuna Avocado Bowl
50min
Sicilian Shrimp Salad
30 Min
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™)
40 Min
Coffee Rubbed Skirt Steak with Caper Salsa
35 Min
Romaine Salad with Blue Cheese and Prosciutto Dust
45 Min
Seared Scallops with Sweet Potato Purée
30 Min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25 Min
Lemon Caper Asparagus
25 Min
Baked Fish with Shrimp, Vegetables and Basmati Rice (Ben)
1 Std.
Shrimp Sauté
25 Min
Tuna Tartare
40 Min
Paella
30 Min