Lamb with Artichoke and Spinach Purée

Lamb with Artichoke and Spinach Purée

4.6 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Lamb
  • olive oil
    1 tsp
  • rack of lamb Frenched, fat trimmed
    1
  • salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • garlic cloves
    2
  • fresh mixed herbs (parsley, mint, basil, thyme)
    1 oz
  • Dijon mustard
    2 tbsp
Artichoke and Spinach Purée
  • Parmesan cheese
    ½ oz
  • lemon thin peel only, no pith
    1
  • artichoke hearts, packed in water (2 jars), drained
    24 oz
  • water
    ½ oz
  • lemon juice to taste
    1 tsp
  • olive oil
    1 tsp
  • fresh baby spinach
    3 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 614.8 kcal / 2572.1 kJ
Białko 26.8 g
Tłuszcz 47.4 g
Węglowodany 25.7 g
Błonnik 13.1 g
Tłuszcz nasycony 20.1 g
Sód 531.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...