Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lamb
- 1 tsp olive oil
- 1 rack of lamb, Frenched, fat trimmed
- ¼ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 garlic cloves
- 1 oz fresh mixed herbs (parsley, mint, basil, thyme)
- 2 tbsp Dijon mustard
Artichoke and Spinach Purée
- ½ oz Parmesan cheese
- 1 lemon, thin peel only, no pith
- 24 oz artichoke hearts, packed in water (2 jars), drained
- ½ oz water
- 1 tsp lemon juice, to taste
- 1 tsp olive oil
- 3 oz fresh baby spinach
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2572.1 kJ / 614.8 kcal
- Białko
- 26.8 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 47.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.1 g
- Błonnik
- 13.1 g
- Sód
- 531.4 mg
Alternatywne przepisy
Cod with Crispy Bacon and Parsley Potatoes
40 Min
Mushroom and Blue Cheese Stuffed Flank Steak
1h 40 min
Lobster Tails with Black Bean Chili Sauce
40 Min
Ratatouille with Pecorino
1h 5min
Smoked Salmon and Watercress Pesto Crostini
15min
Watermelon and Salmon Ceviche Stack
30 min
Maple and Mustard Salmon
20 min
Lemon Caper Asparagus
25 min
Avocado Tuna Boats
30 min
Sea Bass with Miso Butter, Mashed Potatoes and Beans
50min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13 Std. 20 Min
Seared Scallops with Sweet Potato Purée
30 min