Mediterranean Chicken with Olives

Mediterranean Chicken with Olives

3.7 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • garlic cloves
    4
  • lemon peel thin peel only, no pith (approx. ½ lg. lemon)
    ½ oz
  • salt to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • red onion thinly sliced (approx. 1 lg. onion)
    8 oz
  • olive oil (approx. 1 tbsp)
    ½ oz
  • chicken thighs, boneless and skinless (approx. 6-7 thighs), halved
    16 oz
  • chicken stock low sodium
    3 oz
  • white wine
    2 oz
  • capers rinsed
    2 tsp
  • corn starch
    1 ½ tsp
  • Kalamata olives, pitted halved
    7 oz
  • fresh mixed herbs leaves only (e.g. parsley, cilantro, oregano)
    6 sprigs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 641.3 mg
Białko 12.6 g
Kalorie 846.2 kJ / 202.3 kcal
Tłuszcz 12.6 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 11.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...