Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 garlic cloves
- ½ oz lemon peel, thin peel only, no pith (approx. ½ lg. lemon)
- ½ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 8 oz red onion, thinly sliced (approx. 1 lg. onion)
- ½ oz olive oil (approx. 1 tbsp)
- 16 oz chicken thighs, boneless and skinless (approx. 6-7 thighs), halved
- 3 oz chicken stock, low sodium
- 2 oz white wine
- 2 tsp capers, rinsed
- 1 ½ tsp corn starch
- 7 oz Kalamata olives, pitted, halved
- 6 sprigs fresh mixed herbs, leaves only (e.g. parsley, cilantro, oregano)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 846.2 kJ / 202.3 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 641.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Breasts Pizzaiola
55 min
Coconut Sautéed Shrimp
35min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35min
Steamed Scallops with Sweet Pea Purée
25 min
Mushroom Risotto
30 min
Basque Chicken
1h 10min
Red Pepper Spanish "Tortilla" with Olive Tapenade
55 min
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
45 min
Spicy Pork with Tomatoes
35min
Lemon Chicken with Spring Onions
35min
Coconut Curry Chicken with Veggie Rice
1h
Chicken Cacciatore with Orzo
1h 5min