
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 garlic cloves
- ½ oz lemon peel, thin peel only, no pith (approx. ½ lg. lemon)
- ½ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 8 oz red onion, thinly sliced (approx. 1 lg. onion)
- ½ oz olive oil (approx. 1 tbsp)
- 16 oz chicken thighs, boneless and skinless (approx. 6-7 thighs), halved
- 3 oz chicken stock, low sodium
- 2 oz white wine
- 2 tsp capers, rinsed
- 1 ½ tsp corn starch
- 7 oz Kalamata olives, pitted, halved
- 6 sprigs fresh mixed herbs, leaves only (e.g. parsley, cilantro, oregano)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 846.2 kJ / 202.3 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 641.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Acorn Squash Gratin
1h 55 min
Chicken Cacciatore with Orzo
1h 5min
Basque Chicken
1hod. 10min
Chicken Marsala
40 Min
Sausage and Lentil Stew
1sa 15 dk
Steamed Scallops with Sweet Pea Purée
25min
Halibut and Potatoes with Tomato Sauce
50min
Portuguese Fish and Potato Stew
45 Min
Slow Cooked Lamb Leg with Spring Vegetables
2hod.
Lamb Fillets with Pink Peppercorn Sauce
30 Min
Lemon Chicken with Spring Onions
35min
Cod with Citrus Butter
50min