![Risotto de algas con navajas Risotto de algas con navajas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6322e891-aa6e-4c5f-8291-218817fdf957/Derivates/6e8621eb-10e4-4b89-8091-8126d226efc1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de algas variadas deshidratadas (wakame, nori, kombu, espagueti de mar, etc...)
- 500 g de navajas
- 1 cucharada de sal gorda
- 300 g de agua
- 50 g de cebolla
- 40 g de aceite de oliva
- 320 g de arroz de grano redondo
- 100 g de vino blanco
- 600 g de caldo de pescado
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 30 g de mantequilla en trozos pequeños
- 50 g de queso parmesano rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2145 kJ / 513 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 61.9 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 535.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz cremoso con calabacín y langostinos
1h
Risotto de calamares y langostinos
1h
Arroz con rape y gambas
30min
Vieiras gratinadas con champiñones
45min
Brochetas de rape con crema de almendra y azafrán
50 Min
Opereta del mar al cava con croquetones de patata
2h
Bisque de vieiras y costrini de romero (Cocción lenta)
5 Std.
Vieiras con salsa de curry y azafrán
15 min
Arroz con cebolla y bacalao para dos
35 Min
Espaguetis con gambones a la pimienta
30min
Risotto con calamares en salsa americana para dos
30min
Chipirones a la marinera
25 Min