Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de algas variadas deshidratadas (wakame, nori, kombu, espagueti de mar, etc...)
- 500 g de navajas
- 1 cucharada de sal gorda
- 300 g de agua
- 50 g de cebolla
- 40 g de aceite de oliva
- 320 g de arroz de grano redondo
- 100 g de vino blanco
- 600 g de caldo de pescado
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 30 g de mantequilla en trozos pequeños
- 50 g de queso parmesano rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2145 kJ / 513 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 61.9 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 535.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuscús con chipirones
25min
San Jacobo con salsa de tomate (Cheesecake)
4 godz. 30 min
Curry de almejas y langostinos para dos
55min
Arroz amarillo con calamares y carabineros para dos
35min
Sepia en salsa de pimiento rojo con arroz blanco
1h 30min
Pasta con chipirones y setas al ajillo
25min
Fideuá de carrilleras y langostinos
1 Std. 15 Min
Arroz caldoso con zamburiñas
45 min
Vieiras "Rias baixas"
1h 10min
Risotto de calamares y langostinos
1h
Arroz integral meloso con sepia y gambones
1h 30min
Risotto de gambones y calabacín
25min