Alcachofas marinadas con angulas de surimi y fresas

Alcachofas marinadas con angulas de surimi y fresas

3.9 14 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 8 godz. 45 min
6 raciones

Składniki

Cocción de las alcachofas
  • 6 alcachofas frescas
  • 300 g de agua
Marinada
  • 40 g de zumo de limón
  • 100 g de aceite de oliva
  • 1 cucharadita de sal
  • 3 dientes de ajo
  • 6 - 8 hojas de salvia fresca
  • 2 pellizcos de pimienta molida
Terminación y montaje
  • 200 g de angulas de surimi
  • 250 g de fresas en dados de aprox. 1 cm
  • 1 cucharada de azúcar
  • 1 cucharada de vinagre de jerez
    1 cucharada de vinagre balsámico
  • ¼ de cucharadita de sal
  • 2 pellizcos de pimienta molida

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 408.5 mg
Białko 7.3 g
Kalorie 817 kJ / 195 kcal
Tłuszcz 14.4 g
Błonnik 12.7 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Węglowodany 8.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...