Crema de escalivada con guarnición de bacalao confitado

Crema de escalivada con guarnición de bacalao confitado

4.2 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 raciones

Składniki

Bacalao confitado
  • 150 g de aceite de oliva virgen extra
  • 1 pimienta de Cayena seca entera
  • 2 dientes de ajo grandes en mitades sin el germen
  • 300 g de bacalao en salazón remojado y desalado con piel en dados de 4 cm
Crema de escalivada
  • 1 cebolla (200 g)
  • 1 berenjena (300 g)
  • 2 pimientos rojos (500 g)
  • 2 tomates maduros (200 g)
  • 2 - 3 dientes de ajo con piel
  • 400 g de caldo de verduras
  • ½ cucharadita de sal
  • 10 - 15 g de vinagre
Montaje
  • 1 cucharada cebollino fresco picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 48.6 mg
Białko 11.3 g
Kalorie 765 kJ / 183 kcal
Tłuszcz 11.1 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 9.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...