Wersje kompatybilne
Conejo en salsa de chocolate y mantequilla de cacahuete
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 1000 - 1200 g de conejo troceado (1 conejo)
- 150 g de mantequilla de cacahuete
- 250 g de leche
- 40 g de chocolate negro (85% de cacao)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2786 kJ / 665 kcal
- Białko
- 61.2 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 40.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 138.7 mg
Alternatywne przepisy
Conejo con salsa de almendras y patatas al vapor
1 godz.
Estofado de aguja de ternera con alcachofas
1 godz.
Salsa de cebolla roja y vino tinto (para carnes rojas)
30 min
Goulash de ternera con patatas y manzana
1h 25min
Menú: Bacalao con mantequilla de cítricos. Muffins con chips de chocolate
45 min
Redondo de ternera al whisky con patatas
2h 40min
Ternera al ron con setas
25min
Coca de llardons d'Olot
1h 30min
Estofado de ciervo con setas
1 godz.
Pollo en salsa de champiñones
1h 30min
Conejo al ajillo con setas
40min
Carrilleras en salsa de oporto con chalotas y batatas
1h 10min