Calamares rellenos

Calamares rellenos

4.8 154 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
6 raciones

Składniki

Fumet
  • 30 g de aceite de oliva
  • 1 diente de ajo
  • 700 g de gambones crudos enteros
  • 100 g de cerveza negra
  • 100 g de agua
Relleno
  • 50 g de almendras crudas sin piel
  • 150 g de cebolleta en trozos
  • 150 g de puerro en rodajas de 1 cm
  • 1 - 2 dientes de ajo
  • 50 g de aceite de oliva
  • 1500 g de calamar fresco pequeños (12-15 calamares)
  • 100 g de tomate troceado en conserva (escurrido)
  • 1 pimienta de Cayena seca, desmenuzada
  • 10 g perejil fresco picado
  • 1 cucharadita de sal
Salsa
  • 150 g de puerro
  • 150 g de cebolleta en trozos
  • 2 dientes de ajo
  • 1 pimienta de Cayena desmenuzada
  • 30 g de aceite de oliva
  • 100 g de tomate troceado en conserva (escurrido)
  • 5 g perejil fresco picado
  • 100 g de cerveza negra
  • 1 cucharadita de sal

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1053.6 mg
Białko 44.9 g
Kalorie 1924 kJ / 460 kcal
Tłuszcz 26.7 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 9.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...