![Sopa marinera asturiana Sopa marinera asturiana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C820276D-BAEA-4FAB-97AA-D0784B280B47/Derivates/a2a2a297-cd95-4e4d-8f97-2ecdba00a5d5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 huevos duros
- 4 latas de almejas al natural (en conserva) con su jugo (aprox. 120 g c/u)
- 300 g de cebolla en trozos
- 4 dientes de ajo
- 60 g de aceite de oliva
- 2 cucharaditas de pimentón
- 2 pellizcos de hebras de azafrán
- 300 g de filetes de merluza fresca sin piel ni espinas, en trozos
- 8 palitos de cangrejo en 2-3 trozos
- 2600 g de caldo de pescado
- 1 pastilla de caldo de pescado
- 100 - 150 g de pan duro en trozos
- 600 g de langostinos crudos medianos pelados (pueden ser congelados, previamente descongelados)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1047 kJ / 250 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 30.2 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 11119.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Judías blancas a la hortelana
45 Min
Patatas guisadas con chorizo y langostinos
40 Min
Sopa de berberechos y gambones
50min
Sopa de picadillo
1h 15min
Sopa marinera asturiana
30 Min
Patatas guisadas con calamares
40 Min
Lentejas estofadas
3 Std.
Judías blancas con chorizo
50min
Arroz caldoso con atún fresco
40 Min
Lentejas pardinas con compango
2 godz. 50 min
Caldereta de langosta
1 Std.
Sopa de pescado y arroz
45 Min