Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de cola de rape (sin piel y con hueso)
- 4 carabineros
- 400 g de cebolla en cuartos
- 70 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- 350 g de agua
- 2 dientes de ajo
- 25 g de harina de trigo
- 60 g de tomate triturado en conserva
- 1 pastilla de caldo de pescado, desmenuzada
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 16 gambas crudas peladas
- 8 gambones crudos enteros, pelados
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1861 kJ / 444 kcal
- Białko
- 44.1 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 322.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao en salsa de gambas con tagliatelle de zanahoria
1h
Fumet de pescado y gambas
20min
Popietas de lenguado y gambón
45min
Allipebre de rape
45min
Volovanes con marisco y rape
1 Std. 10 Min
Canelones de carrilleras con setas
2h
Sepia en salsa de tomate y almendras ( Mª Jesús Villegas Vargas)
50min
Crema con rape y gambas
30min
Fideuá de marisco del senyoret
1 Std. 10 Min
Rape en salsa americana
1h
Arroz negro con gambones y sepia
45min
Arroz con sepia y cigalas
1h