Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de boquerones frescos grandes
- 1 cucharada de sal
- 300 - 400 g de vinagre
- 6 - 8 dientes de ajo
- 1 ramillete de perejil fresco (sólo las hojas)
- 50 - 60 g de aceite de oliva virgen extra
- Wartości odżywcze
- na 6 raciones
- Kalorie
- 6387 kJ / 1528 kcal
- Białko
- 203.2 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 67.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 2664 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulas al estilo tradicional
25 min
Coliflor al vapor con gulas en vinagreta de pimientos
1h
Huevos rellenos de atún y pimiento para dos
20min
Mariscada
3u. 30min
Sardinas en escabeche
48h 25min
Nécoras y cigalas al vapor
35 min
Tortilla de patatas (HESTAN CUE)
45 min
Romanescu, gambones y almejas con salsa
1h 20 min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 min
Tigres
1h
Caballa en aceite
24h 50 min
Salsa brava
10min