Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de Faba de la Granja Asturiana
- 500 g de almejas frescas
- 4 cucharaditas de sal
- 4 - 5 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 2 - 3 dientes de ajo
- 200 g de cebolla en cuartos
- 40 g de aceite de oliva
- 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras (opcjonalnie)
- 1 cucharada de harina de trigo
- 1 pastilla de caldo de pescado
-
1 - 2
pellizcos de hebras de azafrán
lub ¼ de cucharadita de colorante amarillo -
150
g de vino blanco
lub 150 g de sidra natural asturiana - 1000 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 779 kJ / 186 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 421.4 mg
Alternatywne przepisy
Bacalao confitado al ajoarriero
1h
Fabas con pulpo (Cocción lenta)
21h
Verdinas con gambones (Cocción lenta)
16h 30min
Pulpo con fabes y chorizo (Al vacío)
4h 45min
Verdinas con bacalao (Cocción lenta)
16h 30min
Judías de El Barco de Ávila con magro de cerdo (Cocción lenta)
15h 50min
Patatas a la importancia con gambones y chirlas
1h 10min
Garbanzos en salsa verde con pulpo
1h 30min
Congrio con garbanzos a la marinera
45min
Fabes con almejas
30min
Rabo de ternera en salsa con puré de patatas ratte
2 Std. 50 Min
Arroz negro con gambones y sepia
45min