Fabas con almejas en cocción lenta

Fabas con almejas en cocción lenta

4.1 67 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 godz.
4 raciones

Składniki

  • 250 g de Faba de la Granja Asturiana
  • 500 g de almejas frescas
  • 4 cucharaditas de sal
  • 4 - 5 ramitas perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 2 - 3 dientes de ajo
  • 200 g de cebolla en cuartos
  • 40 g de aceite de oliva
  • 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras (opcjonalnie)
  • 1 cucharada de harina de trigo
  • 1 pastilla de caldo de pescado
  • 1 - 2 pellizcos de hebras de azafrán
    ¼ de cucharadita de colorante amarillo
  • 150 g de vino blanco
    150 g sidra
  • 500 g de agua (o hasta completar 900 g de líquido)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 421.4 mg
Białko 10.3 g
Kalorie 779 kJ / 186 kcal
Tłuszcz 11.2 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 9.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...