Rollitos de espagueti con almejas y salsa de mantequilla al limón

Rollitos de espagueti con almejas y salsa de mantequilla al limón

4.3 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 unidades

Składniki

  • 6 almejas frescas grandes
  • 1500 g de agua
  • 2 cucharadas de sal
  • 75 g de espaguetis largos (50 cm)
  • 30 g de chalota en mitades
    30 g de cebolla, en mitades
  • 50 g de vino manzanilla
  • 10 - 15 g zumo de limón
  • 50 g de mantequilla en trozos
  • 2 pellizcos de pimienta molida
  • 1 cucharadita perejil fresco picado
  • 6 pellizcos de piel de limón rallada

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 527.6 mg
Białko 3.1 g
Kalorie 480 kJ / 115 kcal
Tłuszcz 7.3 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 9.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...