Ensalada de pollo en escabeche con garbanzos

Ensalada de pollo en escabeche con garbanzos

4.4 31 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 24 godz. 40 min
6 raciones

Składniki

Pollo en escabeche
  • 100 g de aceite de oliva
  • 800 g de contramuslo de pollo con piel y hueso
  • 200 g de cebolla en juliana
  • 1 zanahoria en rodajas (aprox. 80 g)
  • 3 dientes de ajo con piel ligeramente machacados
  • 1 - 2 hojas de laurel secas
  • 1 cucharadita rasa de pimienta negra en grano
  • 1 de clavo entero (opcjonalnie)
  • 3 ramitas de tomillo fresco
  • 200 g de agua
  • 120 g de vinagre de vino blanco
  • 120 g de vino blanco
  • 1 ½ cucharaditas de sal
  • 200 g de hojas variadas de ensalada (mezclum)
  • 400 g de garbanzos cocidos lavados y escurridos

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 raciones

Sód 94.3 mg
Białko 26.7 g
Kalorie 1814 kJ / 434 kcal
Tłuszcz 28.7 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Węglowodany 16.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...