Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla roja en rodajas de 1-2 mm
- 30 - 40 g de vinagre de vino tinto
- 10 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- ½ diente de ajo (opcjonalnie)
-
40
g de zumo de lima
lub 40 g de zumo de limón - 4 - 6 pellizcos de sal
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
- 300 g de agua
- 500 g de langostinos crudos grandes pelados (sin hilo intestinal)
-
1 - 2
limas en rodajas de 2-3 mm
lub 1 limón en rodajas de 2-3 mm - 200 g de bulbo de hinojo en rodajas de 1-2 mm
- 400 g de tomates cherry en mitades
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 740 kJ / 177 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 620.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de pescado y langostinos
25min
Dorada a la sal con verduras, pesto de hierbas y vinagreta de naranja
1 godz.
Ensalada especiada de garbanzos
25min
Gincóctel de langostinos
50min
Shakshuka
50min
Ensalada de hinojo y naranja
15min
Langosta asada rellena
45 min
Elixir de vida
5 min
Ensalada de tomate con ventresca
45 min
Tarta de queso y tomate con pesto
1 godz.
Nidos de pera sobre natilla de chocolate
30 min
Cóctel nevado
10min