Ensalada siciliana de langostinos

4.3 47 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 raciones

Składniki

  • 200 g de cebolla roja en rodajas de 1-2 mm
  • 30 - 40 g de vinagre de vino tinto
  • 10 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 50 g de aceite de oliva virgen extra
  • ½ diente de ajo (opcjonalnie)
  • 40 g de zumo de lima
    40 g de zumo de limón
  • 4 - 6 pellizcos de sal
  • 1 pellizco de pimienta blanca molida
  • 300 g de agua
  • 500 g de langostinos crudos grandes pelados (sin hilo intestinal)
  • 1 - 2 limas en rodajas de 2-3 mm
    1 limón, en rodajas de 2-3 mm
  • 200 g de bulbo de hinojo en rodajas de 1-2 mm
  • 400 g de tomates cherry en mitades

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 620.4 mg
Białko 12.9 g
Kalorie 740 kJ / 177 kcal
Tłuszcz 9.4 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 11.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...