Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z szynką i brokułem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
150 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
150 g szynki np. gotowanej, w kawałku
-
1200 g wody
-
2 ½ łyżeczki soli
-
10 g oleju
-
400 g makaronu, suchego, typu penne
-
300 g różyczek brokułu pokrojonych na 2,5 cm kawałki
-
20 g musztardy
-
200 g mleka
-
200 g serka kremowego200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 jajka
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
41 g
Kalorie
3249 kJ /
776 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
7.4 g
Węglowodany
79 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOBRZE UPIECZONE
21 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekanka z mięsem mielonym i brokułem (z osłoną noża miksującego)
50 min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Bolognese z kalafiorem
55 min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 godz.
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 min
Ryż pomidorowy z szynką
40 min
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami
1 godz.
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min
Zapiekanka makaronowa
45 min
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką i kiełbasą
1 godz.